Lemon Meringue Appeltaart pakket + recept

€ 19,95

€ 21,98

incl. belastingen plus verzending
Op voorraad

Beschrijving

Inhoud van het bakpakket:


• FunCakes Special Edition Bakmix voor Sloffenbodem.

• FunCakes Meringue Poeder 150g

•Patisse Quichevorm -Losse Bodem- 24cm

• Wilton Spuitmondje #8B Open Star

• 10 Wegwerp spuitzakken

Nodig van de supermarkt:
• 1 ei
• 155 gram ongezouten roomboter
• 3 grote appels
• fijne kristalsuiker
• 1 pot lemoncurd

Recept voor de taart:

Meng 500 g mix met 155 g boter en 1 ei (50 g) en kneed tot een stevig deeg. Laat het deeg ca. 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C).

Rol het deeg uit tot een plak van ca. 5 mm dikte en bekleed hiermee de ingevette bakvorm.Deeg wat je overhoudt kun je evt invriezen voor een volgende keer.
Schil en snijd de appels in kleine stukjes. Meng de appelstukjes met ongeveer 2 lepels kristalsuiker.Doe dit in de met het deeg beklede vorm en bak de taart voor 45 minuten.

Haal hem uit de oven en laat afkoelen.

Bedek de appels na het afkoelen met de lemoncurd (ongeveer half potje)

Bereidingswijze meringue:

Ontvet de mengkom en garde met heet water. Meng 14 gram meringuepoeder met 125 ml water en 125 g fijne kristalsuiker. Klop het mengsel op hoge snelheid tot een vast schuim. Voeg hier in een straaltje 250 g fijne kristalsuiker aan toe. Klop dit door totdat het schuim stijve pieken trekt. Spuit toeven meringue op de taart Zet de taart terug in de oven en bak nog ca. 10 minuten op 200 graden.
Omdat het merinque geen rauw ei bevat hoeft deze niet lang gebakken te worden op deze taart.


Tip! Van het overgebleven meringue kun je lekkere schuimpjes maken. Voeg evt kleurstof toe en spuit toeven op bakpapier. Bak ongeveer een 1 a 1,5 uur (afhankelijk van hoe groot je de schuimpjes maakt ) bij 100 graden.


merinque poeder gebruik je ook voor pavlova en amerikaanse buttercreame icing