Gevulde Speculaaspakket incl recept

€ 16,50
incl. btw, excl. levering
Niet op voorraad

Beschrijving

Het pakket bestaat uit:


De Wilton Recipe Right® Bakvorm Vierkant 20x20cm

Funcakes mix voor Sloffenbodem,

Funcakes Amandelspijs en

Funcakes Speculaaskruiden


Benodigdheden:

· 500 gram FunCakes mix voor Sweet cookie& Crust

· 3 eieren (circa 150 gram)

· 155 gram boter

· (evt 25 gram basterdsuiker)

· 20 gram FunCakes speculaaskruiden

· 250 gram FunCakes Amandelspijs

· Bakvorm 20 x 20 cm

· bakpapier


· Bereidingswijze:
Maak eerst speculaasdeeg door 500 gram mix voor te vermengen met 1 ei, de boter, evt.de basterdsuiker en de speculaaskruiden. Laat het deeg minimaal 2 uur in de koelkast op smaak komen. Je kunt evt 20 gram basterdsuiker en 10 gram FunCakes bakpoeder toevoegen maar dit is niet perse nodig

Na 2 uur: verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Meng het amandelspijs met 1 losgeklopt ei (en eventueel wat citroenrasp) en kneed het goed door.

Verdeel het speculaasdeeg in 2 delen. Rol van 1 deel deeg een lap en bekleed hiermee een ingevette bakvorm van circa 20 bij 20 centimeter (meerdere kleinere vormen of een ronde bakvorm kan ook). verdeel het amandelspijs over de laag deeg in de bakvorm en blijf hierbij iets bij de randen vandaan.. Rol nu een lap van de andere helft van het deeg en leg die bovenop de eerste laag. Druk de randen goed aan zodat het spijs de randen van de bakvorm niet raakt.

Klop het laatste ei los en smeer de bovenlaag in met dit ei. Verdeel evt. amandelen of het amandelschaafsel erover en smeer opnieuw in met een laagje ei.
Bak de gevulde speculaas in in circa 30-35 minuten mooi bruin. Snij de gevulde speculaas in stukken van circa 4 bij 4 cm.