Zomerfruit Taartjes met sloffenbodem, roomspijs, citroen bavarois en versfruit

€ 19,95
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Inhoud van het pakket:


  • 500 g FunCakes Special Edition Bakmix voor Sloffenbodem
  • 500 g FunCakes Mix voor Banketbakkersroom
  • Funcakes Glaze Topping 375 g
  • 150 g Funcakes Mix voor Bavarois Citroen
  • 250 g Funcakes Amandelspijs
  • uitgeprint recept


Recept zomerfruit taartjes

( Dit recept is voldoende voor 2 taartjes van 20 cm, 6 tot 8 stukjes per taartje )


Dit ben je nodig:

  • 500 g FunCakes Special Edition Bakmix voor Sloffenbodem
  • 100 g FunCakes Mix voor Banketbakkersroom
  • Funcakes Glaze Topping
  • 50 g Funcakes Mix voor Bavarois Citroen
  • 250 g Funcakes Amandelspijs
  • 250 ml slagroom
  • 155 g ongezouten roomboter
  • 1 ei (circa 50 g)
  • 250 ml water
  • Aardbeien
  • Blauwe bessen
  • Bramen


Bereiding:

1) Bereid 500 g FunCakes Special Edition Mix voor Sloffenbodem zoals aangegeven wordt op de verpakking en leg het voor minimaal 1 uur in de koelkast.

2) Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 160 °C).

3) Kneed het deeg na het rijzen in de koelkast even goed door, verdeel het in 2 gelijke porties, rol het uit en bekleed hier mee de bodems van je ingevette springvormen.

4) Maak de banketbakkers room. Meng 100 gram mix voor banketbakkers room met 250 ml water, Klop de room ca. 5 minuten op tot een gladde massa. Maak met een vork de amandelspijs fijn en voeg dit in delen toe aan de aangemaakte banketbakkersroom. Verdeel een laagje spijsroom over de bodems. Zorg dat je ongeveer 1,5 cm bij de rand vandaan blijft.

5) Bak de bodems in 20-25 minuten goudgeel en laat de bodem volledig afkoelen.

6) Klop de slagroom lobbig. Maak daarna 50 g FunCakes Bavarois Citroen aan met 60 ml water en spatel dit direct door de lobbige slagroom. Laat even opstijven in de koelkast. Als de bavarois stijf is en als de bodem helemaal is afgekoeld spuit je een mooie laag bavarois op de bodems. (Ik maakte toefjes met spuitmondje 2A )

Zet weer in de koelkast om op te stijven.

7) Decoreer de taartjes met het verse fruit. Roer wat FunCakes Glaze Topping los in een schaaltje en smeer dit over het fruit.


Recept en Foto's :

Brenda vd Vegt/ Bakepoint